Monday, July 17, 2017

Di Shaklee Kami Utamakan Kesihatan


Assalamualaikum.....

harini Erin nak sembang-sembang dengan korang mengenai kami memang mementingkan kesihatan.. 



Shaklee adalah peneraju syarikat nutrisi semula jadi A.S.

Keberkesanan ketulenanpurity dan keselamatan - jauh melangkaui organik.
Kami berpendapat kesihatan yang baik adalah perkara yang paling berharga di dunia. Tanpanya, semua perkara lain menjadi tidak bermakna. Kerana itulah setiap bahan yang dimasukkan ke dalam botol Shaklee telah dicipta untuk menjadikan anda lebih sihat. Dan kerana ia terbukti, anda pasti tidak sabar untuk bercerita kepada keluarga dan rakan mengenainya.
Di Shaklee, kami adalah penyokong tegar gaya hidup sihat, termasuk pilihan makanan yang sihat, suplemen yang bijak, dan senaman yang kerap - selama lebih 60 tahun!
Dan kami sangat berbangga dapat menerbitkan Kajian Suplemen Pemakanan Shaklee [Shaklee Dietary Supplement Study], satu kajian penanda aras pertama seumpamanya yang menyokong potensi manfaat suplemen dalam jangka panjang di kalangan populasi pengguna unik.

KOMITMEN SHAKLEE UNTUK MENJALANKAN PENYELIDIKAN KLINIKAL DAN SAINTIFIK ADALAH NADI KEPERCAYAAN SYARIKAT.


Produk kami disokong oleh 125 pembentangan dan terbitan kertas saintifik yang menunjukkan bahawa ia membawa perubahan kepada kesihatan anda. Kebanyakannya diterbitkan dalam jurnal saintifik ulasan-sejawat (pakar-pakar lain di bidang berkaitan) untk kemajuan sains, kesihatan dan planet kita.
Layari healthresource.shaklee.com untuk lampiran lengkap penyelidikan yang ditaja oleh Shaklee.

SARANAN SHAKLEE 

1. MAKANAN SECARA SIHAT
Pelan pemakanan sihat anda termasuklah pilihan menyihatkan yang menekankan kepada pengambilan buah-buahan, sayursayuran, bijian penuh, dan produk susu bebas-lemak atau rendah-lemak.

2. BERSENAM DAN CAPAI BERAT YANG SIHAT
Jadikan aktiviti fizikal yang kerap dan teratur sebagai komponen utama program pengurusan kesihatan anda untuk menggalakkan kesihatan dan kesejahteraan menyeluruh dan mengurangkan risiko penyakit kronik.
3. SUPLEMEN SECARA BIJAK
  1. Suplemen multivitamin/mineral yang komprehensif dan seimbang dengan sekurang-kurangnya 450mg kalsium dan vitamin D adalah memadai dan munasabah.
  2. Pastikan anda mengambil protein yang mencukupi setiap hari; ia adalah bahan pembina tubuh paling asas, untuk mengekalkan tenaga dan kulit yang sihat.
  3. Cuba tingkatkan pengambilan asid lemak omega 3, EPA dan DHA, yang dikaitkan dengan pengurangan risiko penyakit kardiovaskular serta memperbaiki tindak balas metabolik dan keradangan.
  4. Nutrien anti oksidan membantu melindungi sel-sel tubuh daripada penuaan, jadi pastikan anda mempertimbangkan anti oksidan seperti vitamin C dan E, serta beta karotena.
  5. Pastikan pengambilan vitamin B kritikal termasuk asid folik, vitamin B6 dan B12, untuk membantu melindungi DNA dan menyokong penuaan yang sihat.
  6. Akhir sekali, dapatkan nutrisi probiotik untuk menyokong penghadaman yang sihat dan fungsi imun.


Sure I am your Shaklee Independent Distributors 
WhatsApp : 017 6851573 ( 24 hour)
Facebook : Nurul Ezrin Abdul Kahar
Email : nurul.ezrin@gmail.com
Instagram : beautynhealthbyerin


*share boleh.. tp credit sikit kat tuan tanah tau !



Manfaat B Complex Shaklee

Assalamualaikum korang...

Harini Erin nak share dengan korang kelebihan / manfaat B Complex Shaklee..



Okey, sekarang Erin nak share apakah manfaat dari vitamin B1, B6 dan B12 dulu..

Vitamin B1
Sumber : beras merah, kuning telur, ikan, kacang dan gandum
Manfaatnya :
  • melancarkan metabolisme
  • melancarkan peredaran darah
  • mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak
  • mencegah terjadinya kerosakan urat saraf
  • memulihkan gangguan saraf 

Vitamin B6
Sumber : daging, hati, ginjal, ikan, kacang dan beras tumbuk
Manfaatnya :
  • memlancarkan metabolisme
  • meningkatkan kekebalan tubuh
  • menjaga keseimbangan garam-garam mineral
  • membantu sintetis RNA dan DNA

Vitamin B12
Sumber : hati, ikan, susu dan olahannya, daging, telur dan rumput laut
Manfaatnya :
  • mencegah kerosakan urat saraf
  • membantu pembentukan sel darah merah
  • melancarkan metabolisme sistem tubuh
  • mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga

Apakah yang akan berlaku jika kita kekurangan vitamin B?

Kekurangan vitamin B Complex boleh menyebabkan:

  • Lemah sistem saraf
  • Mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung. 
  • Pembentukan sel abnormal
  • Mengakibatkan anemia
  • Masalah depresi (tekanan perasaan)
  • Kehilangan daya memori
  • Cepat letih
  • Sesak nafas
  • Insomnia
  • Kurang fokus dan konsentrasi
  • Mudah tersinggung

Apakah kelebihan vitamin B Complex dari Shaklee?

Terdapat banyak kelebihan yang terdapat di dalam B Complex Shaklee.
Antaranya;

  1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
  2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
  3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
  4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
  5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
  6. Mencegah stress.
  7. Menguatkan antibodi tubuh.
  8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
  9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
  10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
  11. Mencegah anemia.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk kanak-kanak?

  1. Merangsang pertumbuhan.
  2. Meningkatkan kemampuan berfikir.
  3. Memberikan tambahan tenaga.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk orang dewasa?

  1. Menambah tenaga.
  2. Mengurangkan stress.
  3. Melambatkan proses uban di rambut.
  4. Membantu meningkatkan konsentrasi.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk ibu mengandung?

  1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
  2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).
  3. Membekalkan asid folik yang sangat penting untuk mengelakkan kecacatan janin

Siapakah yang perlu mengambil vitamin B Complex Shaklee?

  • Ibu yang menyusukan 
  • Ibu yang hamil 
  • Ibu yang sedang berpantang 
  • Mereka yang inginkan kulit yang cantik dan sihat 
  • Mereka yang ingin mendapatkan anak 
  • Mereka yang mengalami masalah migrain 
  • Mereka yang mengalami alahan/eczema 
  • Mereka yang mengalami masalah rambut 
  • Mereka yang ingin mengawal paras kolestrol 


Sure I am your Shaklee Independent Distributors 
WhatsApp : 017 6851573 ( 24 hour)
Facebook : Nurul Ezrin Abdul Kahar
Email : nurul.ezrin@gmail.com


*share boleh.. tp credit sikit kat tuan tanah tau !


Thursday, June 8, 2017

Pelan Pemakanan 7 Hari Detoks Ramadhan

Assalamualaikum..

ni erin tolong uols dalam pelan pemakanan DETOX bulan puasa tau !

boleh print n tampal kat peti ais rumah korang menu menu ni.. 


















Sure I am your Shaklee Independent Distributors 
WhatsApp : 017 6851573 ( 24 hour)
Facebook : Nurul Ezrin Abdul Kahar
Email : nurul.ezrin@gmail.com


*share boleh.. tp credit sikit kat tuan tanah tau !


Wednesday, May 17, 2017

Teknik nak viralkan status dan ramaikan follower


Assalamualaikum...

okey.. erin nak share teknik yang dipelajari dalam kelas...


7 TEKNIK NAK VIRALKAN STATUS DAN RAMAIKAN FOLLOWERS.
.
.
.

✍️ Karang sharing atau cerita yang boleh buat orang rasa bermanfaat sangat sngat dan nak share. 👨‍👩‍👧‍👧
.

✍️ Menulis dalam bentuk point 💁
.

✍️Share kisah kisah kebodohan dan kesilapan dalam hidup yang boleh berikan pengajaran kepada orang lain. 🤡
.

✍️ Sharing yang menyentuh jiwa dan ikhlas dari hati 💑
.

✍️ Sharing kata-kata motivasi / Quotes yang best..💅
.

✍️ Post Two way communication 👫
.

✍️ Posting yang boleh buat orang bergaduh 😂

.
Sure I am your Shaklee Independent Distributors 
WhatsApp : 017 6851573 ( 24 hour)
Facebook : Nurul Ezrin Abdul Kahar
Email : nurul.ezrin@gmail.com


*share boleh.. tp credit sikit kat tuan tanah tau !








Thursday, April 20, 2017

Ketahui Petua Kulit Cantik Yang Nenek Anda Mungkin Sembunyikan

Assalamualaikum....

arini erin nak share petua kulit cantik plak ye..

memandangkan semua nak cantik bergaya dipagi raya..













Sure I am your Shaklee Independent Distributors 
WhatsApp : 017 6851573 ( 24 hour)
Facebook : Nurul Ezrin Abdul Kahar
Email : nurul.ezrin@gmail.com


*share boleh.. tp credit sikit kat tuan tanah tau !

Sunday, March 5, 2017

kata orang pakar

Assalamualaikum..


Dr. Bruce Daggy kata : 

Kalau makan supplement tu n then rasa cam bertambah sakit ke, demam ke , apa2 lah... itu tandanya badan kita sedang adjust or sedang sesuaikan or baik pulih.... jadi... SABAR !!

-bukan erin kata tau!. Ketua saintis shaklee yang kata... kita tak claim lelebih... kita kaji ikut yang lebih pakar... 

Jom amalkan supplement dari awal..





Sure I am your Shaklee Independent Distributors 
WhatsApp : 017 6851573 ( 24 hour)
Facebook : Nurul Ezrin Abdul Kahar
Email : nurul.ezrin@gmail.com


*share boleh.. tp credit sikit kat tuan tanah tau !

Thursday, February 23, 2017

Almost 20 years Free sugar !! Respect

Assalamualaikum...


20 TAHUN STOP AMBIL GULA....
.
.
Dr. Rajbans Singh.

Beliau bukanlah ada kena mengena dengan Shaklee... Tetapi beliau adalah salah seorang panel yang dijemput khas untuk sesi forum " Do Supplement Works " semasa event Shaklee Business Leader Conference 2017 minggu lalu...
Beliau bukanlah sebarangan doktor juga.. kerana beliau sering keudara di corong radio stesen fly.fm untuk sesi kesihatan..
Hehe... Salah satu kata kata beliau yang memang leaders akan ingat sangat adalah 
" Doctor is not the right person to be asked about nutrition" 
becoz he said that
 " they are spent 6 hours time per day to learn about drugs and how to cure disease only " 
and he continue talk 
" All of you ( refer leaders shaklee ) here are much better than me to talk about supplement "

Then, dia say sorry to all doctors dalam dewan tu , 
but memang ramai doktor dalam kalangan kami.. we proud about it !


Surely supplement are important....

Ha!.. lagi 1... 
korang tau tak yang dr. Rajbans Singh ni dah 20 tahun memang stop pengambilan gula dan sekarang beliau naik tangga hospital 10 tingkat setiap hari 😱😱..

Perghhh.. Respect !..

Agak agak kita boleh tak??

Jom amalkan supplement dari awal..


Sure I am your Shaklee Independent Distributors 
WhatsApp : 017 6851573 ( 24 hour)
Facebook : Nurul Ezrin Abdul Kahar
Email : nurul.ezrin@gmail.com


*share boleh.. tp credit sikit kat tuan tanah tau !